Bakanlığımızın sağladığı imkânlar ile bölgemizin kalkınmasına yönelik faaliyetler, Bakanlığımızın 2024-2025 teması olan “Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı” kapsamında hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, Bolu’da önemli bir adım atıldı.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürlüğü ile TOBB Bolu Kadın Girişimciler İcra Kurulu işbirliğinde, Bolu’da ilk kez “Girişimci Kadınlar Akademisi” eğitim programı hayata geçirildi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın aktif desteği ve rehberliği ile gerçekleştirilen bu program, bölgedeki kadın girişimcilerin güçlendirilmesine büyük katkı sağlandı.
40 Saatlik Eğitim Verildi
Programa, 93 başvuru arasından seçilen 20 kadın girişimci adayı katıldı. Eğitim programı boyunca toplam 40 saatlik yoğun ve kapsamlı bir eğitim sürecinden geçen katılımcılar, girişimcilik becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Eğitim programıyla katılımcılara iş planı hazırlama, pazar analizi yapma, finansal yönetim, liderlik ve inovasyon gibi önemli konularda derinlemesine bilgiler sunuldu.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, bu süreçte kadın girişimcilere sağladığı mentorluk ve desteklerle bölgesel kalkınma stratejileri ile uyumlu projeler geliştirerek, kadın girişimcilerin ekonomik hayata daha aktif katılımını teşvik etmeyi amaçlamıştır.
Uluslararası Ölçekte İş Yapacak Projeler Var
MARKA Genel Sekreteri Mustafa ÇÖPOĞLU, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova’da son 2 yıldır genç istihdamı, kadın istihdamı ve kadın girişimciliği konularında çalıştıklarını anlatarak, “Gördüğüm şu ki, bizim toplumumuzda uyuyan hücreler var. Fırsat verildiği ve bir farkındalık oluşturulduğu zaman hem istihdamda hem girişimcilikte bayrağı alıp taşıyacak insanımız var. Sunumlarda da bunu gördüm. Aralarında uluslararası ölçekte iş yapacak projeler var. Kalkınma ajansları olarak 2023-2024 ve 2025’in teması, kadın istihdamı ve kadın girişimciliği. Temamız da bu önemli projeyle denk düştü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Programın kapanış etkinliğinde, Bolu Valisi Erkan KILIÇ, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI ve Bolu’nun önemli sanayici ve iş insanlarının katılım sağladığı programda, eğitim alan kadınlar arasından seçilen 3 kadın girişimci projelerini sunma fırsatı buldu. Bu sunumlar, katılımcılar ve davetliler tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve girişimciler projelerine yönelik olumlu geri bildirimler aldılar.
Yeni İmzalar Atıldı
Programın sonunda, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda “Bolu Girişimcilik Akademisi”nin kurulması için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İzzet Baysal Vakfı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu, KOSGEB Bolu Müdürlüğü, Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Bolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü, Bolu Ziraat Odası gibi kurumlar arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu akademi, girişimcilik ekosistemini daha da geliştirmeyi ve sürdürülebilir kalkınmayı hedeflemektedir.